Dirigent

 

 Christina afbeelding

Zangeres Christina Völtl heeft een passie voor de podiumkunsten.

Met haar creatieve en speelse geest bedenkt en maakt zij voorstellingen voor haar eigen muziektheatergezelschap !Ynx en haar trio TreSonanz. Daarnaast is Christina zangdocent bij Stichting Buitenkunst, waar deelnemers in korte maar intensieve workshops muziek instuderen, voorstellingen maken of hun zangtechniek kunnen verbeteren. Daarbij kan zij haar jarenlange ervaring als zangeres en zangdocente en haar buitelende energie optimaal inzetten.

Niet voor niets heeft zij in 2004 het eerste “Margit Witlund Stipendium” ( initiatief Anna Enquist) ontvangen, een prijs voor zangeressen met bijzondere podiumpresentatie

.

 Christina is sopraan en heeft klassieke zang gestudeerd in Duitsland en bij Roberta Alexander aan het conservatorium in Rotterdam. Als uitvoerend zanger zingt zij al jaren in uiteenlopende genres : van concerten met professionele koren tot solistisch werk in muziektheater en oratoria. Verder geeft Christina priveles zang en workshops aan koren. Haar lessen zijn gebaseerd op een combinatie van klassieke zang en de Lichtenbergmethode.

 

“ In mijn werk als zangdocent en dirigent vind ik het vooral belangrijk om mensen te laten ervaren hoeveel ze met hun stem kunnen. Niet alleen technisch, maar juist ook in expressie en presentatie. Het is mooi om te zien en te horen hoeveel je bij jezelf, in je samenzang met anderen en uiteindelijk bij je publiek teweeg kan brengen, als je ervaart hoe je het volledige potentieel van je stem en je expressie kan gebruiken!”

 

Helemaal in de lijn met haar favoriete uitspraak over kunst:

 

‘Kunst ist ein Beitrag zur grössten aller Künste: der Lebenskunst’    B. Brecht“